Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S fintou přeplatku za obědy uspěla

VSETÍNSKO: Seniorce zmizela obálka s více jak šedesáti tisíci korunami. 

V pátek dopoledne ve Valašském Meziříčí přišla seniorka o více jak šedesát tisíc korun. Do domu vpustila neznámou ženu kvůli řešení přeplatku za obědy.

V pátek v devět dopoledne ve Valašském Meziříčí místní části Podlesí uslyšela třiaosmdesátiletá žena klepání na okno. Když se šla z okna podívat, uviděla ženu, která ji posunky vyzývala, aby šla za ní. Seniorka poslechla a šla otevřít. Příchozí žena uvedla, že potřebuje vyřešit přeplatky za obědy, které stařenka odebírá, a potřebuje se taky podívat, jak bydlí. Domácí ji vpustila domů.

V kuchyni si potom návštěvnice vyžádal občanku a tisícovku. Seniorka vytáhla z uschované obálky tisícikorunu a i s občankou je ukázala. Potom obě prošli bytem a asi po deseti minutách návštěvnice odešla. Po odchodu seniorka zjistila, že její obálka s penězi zmizela. Měla tam šedesát tisícikorun a tři dvoustovky.

Policisté i kriminalisté ihned začali zjišťovat informace k této krádeži. Zjistili, že příchozí žena byla asi 175 cm vysoká, střední postavy, světlé pleti. Žena byla oblečená celá v černém, na nohou černé kozačky po kolena, černé kalhoty, černý kabát do pasu, černé pletené rukavice a černou pletenou čepici se kšiltem. Mluvila česky bez přízvuku a měla asi pětatřicet let. Dále kriminalisté zjistili, že u domu stálo tmavě zelené osobní auto, pravděpodobně verze kombi.

Policisté nadále pátrají po pachateli tohoto skutku a zjišťují další informace k případu. Při dopadení pachatele tomu za trestný čin krádež hrozí u soudu až pětileté vězení.

Velká část podvodníků a zlodějů si vybírá za své oběti právě seniory. Legend, kterých využívají, aby se dostali k penězům, je mnoho. Zásadním pravidlem v komunikaci s cizími lidmi u bytových dveří je nevpouštět tyto do svého bytu či domu. Při jakémkoli podezření využít linky 158 k podání informací či oznámení.

5. prosince 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem