Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

S autobusem se nevešel pod most

MECLOV – Řidič autobusu přehlédl dopravní značení omezující výšku a střechou narazil do železničního mostu. 

Policisté z dopravního inspektorátu Domažlice dne 7. dubna 2022 krátce před třináctou hodinou šetřili dopravní nehodu, ke které došlo na místní komunikaci v obci Meclov.

Řidič autobusu tovární značky Iveco jel ve směru od místního vlakového nádraží ke křižovatce se silnicí II. třídy č. 1962. Dotyčný řidič nerespektoval svislé dopravní značení "Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez 2,8 metrů" a s autobusem vjel pod železniční most. Tím došlo k nárazu střešní části autobusu do mostu a ze střechy autobusu se utrhla nástavba klimatizace a střešní poklopy nouzových východů.

Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a nebyl omezen provoz na železniční trati. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou kalibrovaným přístrojem. Na místo se dostavili zaměstnanci Správy železnic, kteří po prohlídce mostu zjistili, že při nárazu nedošlo k poškození mostní konstrukce, ale pouze k odření nátěru a škodu předběžně vyčíslili na částku 1 000 korun. Na autobuse vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun.

nprap. Barbora Šmaterová

8. dubna 2022

vytisknout  e-mailem