Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

S alkoholem za volantem

KRÁLOVÉHRADECKO - S 3,4 ‰ jel pro děti. 

V ulici kladská v Hradci Králové včera v 15.30 řidič osobního vozidla Dacia Duster vlivem požití alkoholu při odbočování vpravo přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla Renault Laguna.
Ke zranění žádného z účastníků nehody nedošlo. Jelikož se poškozenému řidiči nepozdávalo chování druhého řidiče, který nezvládl ani vystoupit z vozidla, zavolal na linku 158. Přivolaní policisté podrobili oba řidiče dechové zkoušce. Řidič Renaultu měl negativní výsledek. Zato řidič Dacie při první zkoušce nadýchal 3,18 . Po  pěti minutách při opakované zkoušce měl již 3,4 promile alkoholu v dechu.
Policisté 54letému řidiči zadrželi řidičský průkaz a vyzvali ho k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Vyšetření se podrobil na záchytné stanici, kde si ho nechali do vystřízlivění.
Technickou závadu, jako příčinu dopravní nehody policisté na místě nezjistili, ani nebyla uplatněna. Škodu na Dacii odhadli na 200 tisíc a na Renaultu 30 tisíc korun. Šetřením dále zjistili, že řidič Dacie ještě způsobil jednu dopravní nehodu o ulici vedle, kde narazil do zaparkovaného vozidla Ford Tranzit. Od místa nehody však odjel, aniž by učinil opatření daná mu zákonem. Na Fordu způsobil škodu za 30 tisíc korun.

Po vystřízlivění byl muž na služebně vyslechnut a do protokolu uvedl, že z náhlého popudu během 3/4 hodiny těsně před jízdou vypil 0,5 l vodky a pak se vydal pro své děti, které byly v plaveckém bazénu.

Policisté muže v nejbližších dnech obviní z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Iva Kormošová
16.9.2016, 13.00

vytisknout  e-mailem