Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

S alkoholem to muž dost přehnal

NÁCHODSKO – Opilec usnul na trávníku u silnice 

Auto PČR-pomáhatAž na protialkoholní záchytné stanici nakonec skončil 31letý muž z Náchoda, který si velmi společensky unaven v pátek 24. října ve čtyři hodiny odpoledne ustlal na trávníku u silnice v Hronově.

Na policii zavolal kolemjdoucí mladík, který uvedl, že spícího muže hned vedle silnice nemůže vůbec probudit. Přivolaná policejní hlídka sice muže vzbudila, ale v dobré kondici rozhodně nebyl. Při rozhovoru mu nebylo téměř rozumět a nevěděl, kde se nachází a co tam dělá. Navíc byl silně dezorientovaný, motal se a měl snahu nekontrolovaně vstupovat do vozovky. Závěr, že muž, válející se v pátek odpoledne venku na trávníku, je silně opilý, už jen potvrdila dechová zkouška, které jej policisté podrobili. První měření ukázalo 2,29 promile, následující dokonce 2,51 promile alkoholu v jeho  dechu.

V žádném případě hlídka muže nemohla nechat na místě, svým chováním ohrožoval život nejen svůj, ale i jiných. Policisté tak muže zajistili a převezli do Hradce Králové, aby ze své společenské únavy vystřízlivěl na Protialkoholní záchytné stanici. Dá se předpokládat, že výlet do krajského města si příliš nevychutnal a možná ani nepamatoval, následující účty za „záchytku“ a policejní taxi mu asi také velkou radost neudělaly. Zbývá jen doufat, že bude příště s konzumací alkoholu opatrnější.

Ilustrační foto/Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
26. 10. 2015 v 15.30

 

vytisknout  e-mailem