Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S alkoholem se potýkal i cyklista

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Odpočíval v příkopu. 

V pátek 28. října poblíž obce Žítková zastavila policejní hlídka notně opilého řidiče vozidla značky Škoda Octavia. Krátce po třetí hodině odpoledne muž nadýchal 2,6 promile alkoholu. Navíc hlídka zjistila, že má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do poloviny roku 2024. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na takové jednání zákon pamatuje až dvouletým vězením.

Alkoholu se nevyhýbal ani cyklista, který v sobotu večer brázdil silnice mezi Bojkovicemi a Krhovem. Muž doslova jezdil od krajnice ke krajnici a navíc bez osvětlení. Nakonec tuto nebezpečnou jízdu nezvládl a sjel do příkopu, kde se rozhodl, že si musí po takové náročné činnosti odpočinout. Pokračovat dál už naštěstí nestihl. Přivolaní policisté u něj provedli dechovou zkoušku s výsledkem 3,52 promile. Opilý cyklista přiznal, že celý pátek a sobotu propil s kamarádem. Muž bude muset celou situaci vysvětlit i před přestupkovou komisí. A ještě mu hrozí tučná pokuta.

V neděli navečer nadýchal 0,39 promile alkoholu mladý muž za  volantem vozidla BMW. Stalo se tak v Uherském Hradišti. Policisté navíc z dostupné evidence zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a u vozidla je od konce srpna propadlá technická kontrola. Ani on se nevyhne řízení před přestupkovou komisí.

31. října 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem