Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ryl do aut

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Starší pán ničil auta, protože je naštvaný na celý svět.  

 

Před několika týdny vyšel ráno muž z domu v Uherském Hradišti a než nasedl do auta zaparkovaného před domem, uviděl, že někdo přes noc na voze udělal dva škrábance na předním blatníku. Toho rána poškození vozu neřešil. Ovšem následujícího dne ráno, když vyšel před dům, opět uviděl, že na autě jsou nové škrábance. To už nad škodou nemávl rukou a přišel vše ohlásit na policii. Poničení odhadl na patnáct tisíc korun. Policisté začali zjišťovat, kdo a proč vůz zničil. Muž sám neměl ani tušení, kdo by mohl za škrábanci stát. Za několik dní tento muž policistům oznamoval další škrábance, které v následujících dnech přibyly na předních i zadních dveřích a také na zadním blatníku.

Policisté začali inkriminované místo v uherskohradišťské ulici sledovat. První, druhou, třetí noc se nic nedělo, žádný nový škrábanec nepřibyl. Až ve čtvrtek 8. listopadu o půl šesté ráno. K autům se jako jiný den blížil starší muž, který tudy prochází denně do práce. Najednou vytáhl ruku z kapsy bundy a dvakrát zaryl do laku již několikrát poškrábaného auta. Poté přešel k dalšímu vozu a poškrábal i jeho lak. Neodešel ovšem v poklidu dál jako jindy, protože za ním vyběhl policista, který v těch místech v skrytu hlídkoval. Když muže doběhl, stačil muž mrsknout rukou pryč a odhodit předmět, s kterým lak poškrábal. Přivolaná policejní hlídka muže zadržela, naložila do policejního auta a odvezla na policejní oddělení.

Na místo vyjel policejní technik, který zadokumentoval škodu a místo činu. Do této ulice vyjel i policejní psovod se psem, který na dvorku jednoho z okolních domů dohledal odhozený předmět – vrták. Zadržený muž se při výslechu policistům přiznal, že v posledních týdnech několikrát po sobě poškrábal laky zaparkovaných aut. Vždy cestou do práce, ve stejné ulici a na stejném místě. Bylo mu ale jedno, jaké auto ničí. Neuvědomoval si ani typ, ani barvu, natož aby znal majitele nebo mu ničil auto z nějakého racionálního důvodu. Podle svých slov vrták z kapsy vytáhl, když byl ve stresu. Jakmile zaryl vrtákem do laku auta, stres z něj prý opadl a uklidněný pokračoval do práce. A na otázku policistů proč se rozhodl ničit cizí věci, odpověděl: „Jsem ve stresu a mám zlost na celý svět!“ Svou „relaxací“ poničil devětapadesátiletý muž z Uherského Hradiště vozy s celkovou škodou okolo sedmatřiceti tisíc korun. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což tomuto netrestanému muži ze zákona hrozí až rok vězení.


9. listopad 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 poskrabane auto

1 poskrabane auto  

Detailní náhled

2 poskrabane auto

2 poskrabane auto  

Detailní náhled

3 poskrabane auto

3 poskrabane auto  

Detailní náhled

4 poskrabane auto

4 poskrabane auto  

Detailní náhled

5 poskrabane auto

5 poskrabane auto  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem