Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Medaile pro rychnovské policisty

RYCHNOVSKO - Ocenění převzali z rukou krajského ředitele. 

Při slavnostním aktu byli ocenění  kromě 16 policistů i dva hosté.

Medailisté 2015Čtvrtek 3. prosince 2015 byl pro šestnáct rychnovských policistů slavnostním dnem. Ve velké zasedací místnosti rychnovského Územního odboru PČR převzali z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje brig. gen. Mgr. Martina Červíčka policisté medaile  Policejního prezidenta Za zásluhy o bezpečnost, Čestné medaile Policie České republiky, medaile Za věrnost II. a III. stupně, Plaketu Policie České republiky a Medaili Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Slavnostního předání významných  ocenění se zúčastnili ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje brig. gen. Mgr. Martin Červíček, vedoucí Územního odboru PČR v Rychnově nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeněk Hlaváček a zástupce Územního odboru PČR v Rychnově nad Kněžnou plk. Ing. Vladimír Vach. Jako čestní hosté pozvání přijali JUDr. Jaroslav Šrol, okresní státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Rychnově nad Kněžnou spolu s JUDr. Vladimírou Matějkovou, náměstkyní rychnovského Okresního státního zastupitelství a Josef Martinec, zástupce koordinátora Veteránů Policie ČR Královéhradeckého kraje a další hosté.

Úvodního slova se ujal ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje brigádní generál Mgr. Martin Červíček, který ve svém projevu poděkoval policistům za příkladnou a iniciativní práci a popřál jim mnoho dalších úspěchů v policejní činnosti i osobním životě. Velice dobrou spolupráci s rychnovskými policisty ocenil pak ve svém projevu i okresní státní zástupce JUDr. Jaroslav Šrol.

Po přednesených slovech díků došlo k samotnému předávání medailí a ocenění, kterého se ujali brigádní generál Martin Červíček a plukovník Zdeněk Hlaváček. Zvláštností uvedeného slavnostního aktu bylo předání poslední z udílených medailí - Medaili Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje předal brigádní generál Martin Červíček náměstkyni rychnovského Okresního státního zastupitelství JUDr. Vladimíře Matějkové jako ocenění za významný osobní přínos při spolupráci s Územním odborem Rychnov nad Kněžnou Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje v boji proti trestné činnosti.
Mezi hosty, které rychnovští policisté na slavnostním aktu přivítali, byl i Jakub Jelínek se svojí maminkou. Ten jako fanda policistů i hasičů vzhledem ke svému handicapu uniformu obléknout  nemůže, ale k příležitosti jeho dvacátých narozeniny  mu jako malé splnění jeho snu  brigádní generál mgr. Martin Červíček spolu s plukovníkem Zdeňkem Hlaváčkem nejen předal marcipánové policejní auto a drobné věcné dárky s policejní tématikou, ale zároveň i přislíbil návštěvu policistů v místním občanském sdružení Orion, jehož je Jakub Jelínek členem.
Po předání ocenění promluvil ke všem zúčastněným vedoucí Územního odboru Policie České republiky Rychnov nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeněk Hlaváček, který ocenil výborně odváděnou práci nejen přítomných policistů, ale všech mužů a žen zákona Územního odboru Policie České republiky v Rychnově nad Kněžnou, spolu s tím vyzval všechny policisty k trvalému budování prestiže a dobrého jména Policie České republiky při jakékoli vhodné příležitosti.
Slavnostní dopoledne bylo poté ukončeno neformálním setkáním všech zúčastněných.
Více v médiích - TV RYCHNOV
                           RYCHNOVSKÝ DENÍK

por. Mgr. Alena Kacálková
4. prosince 2015
 

vytisknout  e-mailem