Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úspěch rychnovských kriminalistů

RYCHNOVSKO - Loupežné přepadení imobilního seniora objasněno. 

Rychnovští kriminalisté po půl roku intenzivní práce objasnili smutný případ. Dva muže obvinili ze zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. Obětí jejich hyenismu byl senior, odkázaný na pomoc druhých.

stařecké ruce.jpgPřípad, který nelze pochopit, začali kriminalisté šetřit okamžitě po oznámení 18. dubna tohoto roku. Imobilního spícího seniora nad ránem v 04:00 v jednom z domů v Očelicích vzbudili dva muži s křikem: "Kde máš peníze !?" Jeden z nich hned začal prohledávat celý dům, zatímco druhý důchodci zakryl ústa a obličej hadrem, aby nemohl volat o pomoc. Jednou rukou mu silou tiskl hlavu do postele a druhou rukou bezmocného muže v posteli prohledával. Po několika minutách oba pachatelé z domu utekli s ukradenou hotovostí 4.200 korun, mobilním telefonem zn. Aligator a svítilnou. Zoufalý senior čekal na pomoc až do 06:30, kdy k němu přišla jako každý den ošetřovatelka, která ihned kontaktovala linku 158.
Případy trestné činnosti páchané na seniorech se objasňují obtížně. Tento se ale rychnovským kriminalistům podařil vyřešit, oba pachatele vypátrat a následně je obvinit z výše uvedených trestných činů. Oba muži v příbuzenském poměru jsou osoby policii známé. Mladší z nich, dvacetiletý mladík z Nového Města nad Metují, je stíhaný na svobodě. Starší, pětačtyřicetiletý muž z Dolní Radechové, je v současné době ve vazební věznici za jinou majetkovou trestnou činnost. Za nezákonnou činnost v Očelicích oběma hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. prosince 2016
 

vytisknout  e-mailem