Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rychlé dopadení řidiče, který ujel od nehody

BEROUNSKO – Kriminalisté vypátrali podezřelé vozidlo i řidiče, který způsobil smrtelnou dopravní nehodu. 

Policisté dálničního oddělení Rudná vyjížděli dne 16. května 2020 v podvečerních hodinách k dopravní nehodě, která se stala krátce před osmnáctou hodinou na dálnici D 5 nedaleko obce Zdice ve směru jízdy do Prahy. Neznámý řidič osobního vozidla tovární značky Mercedes Benz, stříbrné barvy nezvládl z dosud nezjištěných příčin řízení vozidla a při přejíždění z levého do pravého jízdního pruhu došlo ke střetnutí boční částí vozidla s motocyklem tovární značky Yamaha. Vlivem tohoto nárazu skončil motocykl na vozovce a pokračoval již bez řidiče směrem jízdy k pravým svodidlům. Řidič motocyklu byl nárazem vymrštěn dopředu taktéž po směru jízdy a následně narazil do dřevěné protihlukové stěny, kde zůstal ležet. Řidič vozidla, který zapříčinil střet s motorkářem z místa dopravní nehody ujel.

Přítomní ostatní účastníci silničního provozu se snažili okamžitě dávat zraněnému motorkáři první pomoc, ale i přes veškeré úsilí přivolaný lékař z posádky ZZS konstatoval smrtelná zranění. U šestapadesátiletého řidiče motocyklu byla nařízena soudní pitva. Na motocyklu vznikla škoda přibližně 80 000,-Kč a další způsobená škoda byla na svodidlech, a to ve výši 30 000,-Kč. Po dobu prvotního vyšetřování byla dálnice D 5 uzavřena.     

Berounští kriminalisté intenzivně pátrali po podezřelém řidiči ve stříbrném vozidle tovární značky Mercedes Benz. Na základě operativního šetření a za pomoci kamerového systému a provedených výslechů svědků dopravní nehody se podařilo kriminalistům druhý den po dopravní nehodě vypátrat podezřelé vozidlo a dalším policejním šetřením následně vypátrali a ztotožnili i podezřelého řidiče, kterého po dobu provádění procesních úkonů umístili do policejní cely.

Dne 19. května 2020 kriminalisté podezřelého dvaapadesátiletého muže obvinili z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za toto protiprávní jednání hrozí obviněnému muži nyní maximální trest odnětí svobody ve výši až 6 let.

Berounští policisté vyzývají občany, kteří se v daném čase nacházeli na místě dopravní nehody nebo tímto úsekem projížděli a zaznamenali tuto dopravní nehodu nebo jízdu osobního vozidla tovární značky Mercedes Benz na dálnici D 5 na úseku trasy od obce Zdice ve směru jízdy do Prahy, abyste poskytli své poznatky k této dopravní nehodě a dopomohli svým svědectvím při dalším šetření.  Veškeré informace k této dopravní nehodě uvítají policisté na službě kriminální policie a vyšetřování v Berouně nebo na telefonním čísle 606 665 995 nebo lince 158.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržování předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
21. května 2020

vytisknout  e-mailem