Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rychlostní limity od začátku roku překročilo 1350 řidičů

ZLÍNSKÝ KRAJ: Potírání rychlé jízdy je jednou z priorit krajského policejního ředitelství. 

Rychlost – fyzikální veličina spojovaná mimo jiné i s provozem na pozemních komunikacích. A mimo jiné i veličina, o které si mnozí řidiči myslí, že jim v běžném provozu pomůže ušetřit čas. Avšak nejenže rychlý řidič většinou žádný čas neušetří, ale zároveň velmi riskuje své zdraví a v horším případě i zdraví jiných osob. Vysoká rychlost je druhou nejčastější příčinou vzniku dopravních nehod. Dosud od začátku roku zapříčinila vysoká rychlost na území Zlínského kraje již téměř 150 dopravních nehod. I z těchto důvodů se policisté na dodržování rychlostních limitů zaměřují s velkou intenzitou.

Nedávné smrtelné nehody, u nichž je jednou z možných příčin i rychlost:
http://www.policie.cz/clanek/pri-nehode-utrpel-tezka-zraneni.aspx
http://www.policie.cz/clanek/smrtelna-nehoda-u-sjezdu-z-dalnice.aspx

Od začátku roku hlídky dopravních policistů ve Zlínském kraji zaevidovaly 1350 přestupků souvisejících s překročením nejvyšší povolené rychlosti.
Ve většině případů se jednalo o překročení limitu v obci (1157 přestupků), na vzestupu je ovšem i rychlá jízda mimo obec (193 přestupků v roce 2017 oproti  139 přestupkům v roce 2016).
Prozatímním rekordmanem je řidič, který v úterý na dálnici D55 jel rychlostí 203 km/hod. O několik dní nazpět policisté krajského oddělení silničního dohledu zastavili řidiče, který se po dálnici řítil rychlostí 190 km/hod. Oba řidiči nejenže neušetřili ani vteřinu, ale zároveň se vystavili postihu ve formě až desetitisícové pokuty a zákazu řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Více o činnosti policistů z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Zlínského kraje naleznete na: http://www.policie.cz/clanek/policiste-z-oddeleni-silnicniho-dohledu.aspx) .

8. března 2017, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem