Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rychlost jízdy a alkohol za volantem

PARDUBICKÝ KRAJ – Řidiči, nedělejte si ze silnic závodní dráhu! 

Foto PČR č. 1Foto PČR č. 1Foto PČR č. 2Foto PČR č. 2Foto PČR č. 3Foto PČR č. 3Silniční kontroly nám ukázaly neukázněnost řidičů na silnicích v našem kraji. Opět jsme zjistili, že někteří řidiči si s dodržováním rychlosti jízdy a požíváním alkoholu před jízdou nedělají velkou hlavu. A proč opět? V pondělí jsme uvedli počty překročených rychlostí jízdy za uplynulý pátek a víkend, více se dočtete zde. Zjištěná situace je za pondělní a úterní den ještě horší.

Na silnicích v Pardubickém kraji jsme za pondělí a úterý naměřili celkem 86 případů překročení rychlosti jízdy v obci i mimo ni. Za všechny neukázněné řidiče uvádíme tři následující skutky. V pondělí dopoledne jel řidič automobilu po silnici I. třídy č. 35 na Svitavsku 151 km/h v místě, kde je povolená rychlost 90 km/h, viz foto č. 1. O den později jela řidička v obci Nový Dvůr u Podhořan u Ronova rychlostí jízdy 92 km/h. Další řidič jedoucí po obchvatu u Chrudimi měl na tachometru 168 km/h, viz foto č. 2. Překročení o 78 km/h je skutečně alarmující, zejména v souvislosti s bezpečností řidiče, ostatních účastníků silničního provozu, technickými podmínkami vozidla a pozemní komunikace.

Za nabourání do betonové konstrukce mostu stál alkohol. V úterý odpoledne jednašedesátiletá řidička nabourala do mostu v Chocni tak, že vlivem nárazu došlo k přetočení vozidla na střechu, viz foto č. 3. U řidičky jsme provedli dechovou zkoušku na alkohol s naměřenou hodnotou 1,63 promile alkoholu v dechu. Zraněná žena byla rychlou záchrannou službou převezena do nemocnice. Na místě jsme jí zadrželi řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla.

Opětovně apelujeme na řidiče, aby sundali nohu z plynu! Rovněž, aby neusedali za volant v podnapilém stavu! Silniční kontroly budou z naší strany probíhat i v následujících dnech.

8. dubna 2020
por. Bc. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem