Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychlé odsouzení

ÚSTÍ NAD LABEM - Rychlé odsouzení; Rozprodával firemní zboží; Nalezenou věc neodevzdal 

Rychlé odsouzení
Pouhých šest dnů - to je doba, která uplynula od spáchání trestného činu krádeže, po odsouzení jejího pachatele a jeho následný převoz do věznice.
Tento 32letý muž odcizil v trafice 500 kusů jízdenek na MHD v celkové hodnotě 7.500 korun a následně z místa utekl. Policisté však ze způsobu provedení měli podezření právě na tohoto muže, neboť se tohoto druhu krádeže již v minulosti několikrát dopustil. O správnosti jejich úvah je utvrdil až zhlédnutý videozáznam z bezpečnostní kamery. Poté již zbývalo jen tohoto muže nalézt a sdělit mu ve zkráceném řízení podezření z této krádeže. A tak již šest dnů po této krádeži stál tento pachatel před soudem a vyslechl si i trest: trest odnětí svobody v délce trvání 1 roku. Následně byl odsouzený  eskortován policejní hlídkou do věznice.

Rozprodával firemní zboží
Z trestného činu Zpronevěra obvinil policejní komisař 28letého Ústečana. Tohoto trestného činu se měl dopustit tím, že v průběhu necelých šesti měsíců rozprodával jemu svěřené firemní zboží, kdy peníze za ně obdržené si ponechal pro svou potřebu. Následně v den plánované podnikové kontroly, v úmyslu zakrýt svou trestnou činnost, nahlásil na policii fiktivní vloupání do vozidla a odcizení jemu svěřeného zboží. Svým jednáním tak svému zaměstnavateli způsobil škodu za bezmála 140 tisíc korun. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Nalezenou věc neodevzdal
Trmičtí policisté sdělili ve zkráceném řízení podezřelému 34letému muži podezření ze spáchání trestného činu Zatajení věci. Tento muž totiž nalezl za areálem jedné společnosti na ručním hydraulickém paletovém vozíku připevněnou propan-butanovou láhev a černá plynová kamna. Nález těchto věcí však neoznámil, ale následně si je přisvojil a odnášel z místa nálezu pryč. Za toto jednání mu tak hrozí až jeden rok odnětí svobody. 

vytisknout  e-mailem