Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rychlá jízda s alkoholem bez řidičského oprávnění

KLADENSKO – Vozidlo skončilo na střeše a tři cestující bez zranění. 

Před dvacátou hodinou nedělního večera dne 26. ledna 2020 vyjížděly složky IZS k oznámené dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Smečno a Slaný na silnici II. třídy č.236.

Po příjezdu policejní hlídky na místo dopravní nehody se zde nacházelo vozidlo na střeše v příkopě a okolo se pohybující tři osoby, které nejprve uvedly, že tímto úsekem pouze procházely. Následným policejním šetřením poté bylo zjištěno, že se jedná o posádku z havarovaného vozidla.

Jednatřicetiletý řidič z Kladenska s osobním vozidlem značky Peugeot 206 nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a sjel mimo komunikaci do silničního příkopu, kde se převrátil na střechu. Ve vozidle s řidičem cestovali ještě dva spolujezdci, a to pětatřicetiletá žena a sedmadvacetiletý muž. Všichni tři účastníci této dopravní nehody vyvázli bez zranění.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,35 promile alkoholu v dechu. Řidič byl převezen do slánské nemocnice k dalšímu vyšetření s odběrem biologického materiálu. Havarované vozidlo bylo bez platné technické kontroly a taktéž bez zákonného pojištění.

Policisté tuto dopravní nehodu prošetřují a jednatřicetiletý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 léta.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
29. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u Slaného

Dopravní nehoda u Slaného 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Slaného

Dopravní nehoda u Slaného 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Slaného

Dopravní nehoda u Slaného 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem