Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rychlá jízda na sněhu může vést k nehodě

ORLICKOÚSTECKO – Dnes převážná většina řidičů jezdila bezproblémově. 

Jízda nepovolenou rychlostí v obci i mimo obec není jen rizikem přijetí si k našemu stanovišti pro udělení pokuty, ale především v tomto ročním období na kluzkých a místy zasněžených silnicích velkým rizikem dopravní nehody. Ne všichni řidiči si zejména to druhé riziko uvědomují, a proto jsme dnes vyjeli do výše položených míst Orlickoústecka zjistit, zda nás řidiči mile překvapí a na našem radaru budeme zaznamenávat pouze povolené rychlostní limity.

Na námi náhodně vytipovaných místech jsme zjistili následující:
8:45 – jednašedesátiletá řidička projíždějící městem Jablonné nad Orlicí neměla na osobním vozidle značky Fiat Punto platnou technickou kontrolu
9:15 – sedmatřicetiletý řidič dodávky Volkswagen Transporter za jízdy v Jablonném nad Orlicí při telefonování držel mobil v ruce
11:32 – pětapadesátiletý řidič projíždějící obcí Dolní Dobrouč s osobním vozidlem značky Škoda Fabia nerespektoval nejvyšší dovolenou rychlost jízdy, kterou překročil o 11 km/h.   

Pondělní silniční provoz nebyl hustý, přikládáme to zodpovědnosti řidičů, kteří zohlednili místy husté sněžení přecházející v déšť a jízdu odložili na lepší sjízdnost silnic. Tedy až na jednoho přestupce řidiči nepřekračovali nejvyšší dovolenou rychlost jízdy a tím velmi minimalizovali příčinu dopravní kolize, kterou jsme od půlnoci do dnešní patnácté hodiny řešili po celém Orlickoústecku pouze jednu v obci Studené na Letohradsku.

por. Mgr. Lenka Vilímková
21. listopadu 2022
 

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem