Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rychlá jízda na mokré vozovce skončila havárií

KOLÍNSKO – Jeden z posádky utrpěl lehké zranění. 

V úterý 14. prosince, po čtvrt na dvanáct dopoledne, vyjížděly složky integrovaného záchranného systému k havárii osobního vozidla, k níž došlo v katastru obce Vrbová Lhota. Nehoda si vyžádala jedno zranění spolujezdce.

Podle dosavadního šetření jel 56letý muž společně s 34letým spolujezdcem v automobilu Škoda Octavia od Peček na Vrbovou Lhotu, kde mezi těmito obcemi při projíždění pravotočivé zatáčky, při předjíždění osobních vozidel, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy mokré vozovce a dostal se do smyku. Vlivem toho vyjel mimo silnici, kde narazil do kovového zábradlí mostu a následně poté bylo auto odraženo vlevo mimo vozovku na travnatý břeh potoka.

Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy přístroj při první zkoušce naměřil více než jedno promile a při druhé jednu desetinu promile. 

Při havárii došlo k lehkému zranění spolujezdce, který byl převezen do kolínské nemocnice.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za což 56letému muži hrozí v případě odsouzení až jeden rok za mřížemi nebo zákaz činnosti.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. prosince 2021

vytisknout  e-mailem