Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rybník ROŽMBERK se chystá na výlov

J.Hradec –Třeboň – Bezpečnostní opatření nejen v dopravě. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Od pátku 11. října do neděle 13. října proběhne výlov jihočeského velikána – rybníka Rožmberk.  V souvislosti s výlovem Jindřichohradecká policie posílila  hlídky třeboňských policistů nejen o kolegy ze Suchdola nad Lužnicí, ale i o policisty z  dalších útvarů včetně hlídek dopravních  policistů z J. Hradce.

Policisté budou bdít nad bezpečností i nad plynulostí silničního provozu. Komunikace budou dočasně  zjednosměrněné. Příjezd k rybníku  je směřován po trase: ve směru od Třeboně   za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu  k výlovu Rožmberka bude označeno velkým poutačem. Výjezd  je situován na hlavní tah a obec Přeseka.

Policie upozorňuje občany, že BEZPLATNÉ parkoviště s dostatečnou kapacitou  se nachází   přímo  u rybníka Rožmberk na odstavné ploše a je zajištěno pořadatelskou službou. Platí přísný zákaz  parkování na přilehlých polích, lesních cestách či jinde z důvodu bezpečného průjezdu ostatních vozidel, kdy policisté  budou řidiče jinde  parkujících  vozidel  nekompromisně řešit! Toto opatření je nezbytné rovněž pro možný průjezd vozidel záchranných složek!!!   

Policisté důrazně apelují rovněž na cyklisty a chodce, aby respektovali  dopravní značení!

Řidiči, pokud je to možné nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, mobilní telefony, GPS navigace, doklady od vozidla či peníze. Předejdete tak možnému vloupání do vozidla a následné krádeži.

Větší kumulace osob na místě výlovu přiláká rovněž zloděje kapsáře. Dbejte i v tomto směru zvýšené opatrnosti a kabelky, batohy i peněženky mějte stále pod svoji kontrolou.

Policisté svoji pozornost zaměří rovněž na řidiče, zdali nepožili alkohol či omamné a psychotropní látky před jízdou. 

Žádáme občany, kteří plánují výlov rybníka Rožmberk navštívit, nechť respektují pokyny policistů, dopravní značení a rovněž pokyny pořadatelské služby v místě konání. Děkujeme.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

9. října 2019

vytisknout  e-mailem