Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rušný Silvestr bez vážných následků

ZLÍNSKÝ KRAJ: V hlavní roli opět alkohol.  

 

 Ačkoliv byla letošní silvestrovská noc z pohledu policie jednou z nejklidnějších za poslední léta, na nedostatek práce jsme si nemohli stěžovat. Například jen mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní Nového roku jsme zaznamenali asi osmdesát přijatých oznámení. Většina z nich se týkala rušení nočního klidu a výtržnictví. Během celé noci jsme museli vyjíždět k mnoha přestupkům a drobným šarvátkám. K jedné z nich došlo dokonce v trolejbuse. Při cestě z centra Zlína na blízké sídliště Jižní svahy se do sebe za jízdy pustili dva rvačkychtiví muži. Vzájemnou potyčku začal třiačtyřicetiletý muž, který rozdal několik ran pěstí do obličeje o jedenáct let staršího muže. Ten útok opětoval i za pomoci skleněného půllitru, kterým protivníkovi rozbil hlavu. Oba muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což jim hrozí až dvě léta za mřížemi.

Zaměřili jsme se také na řidiče a na přestupky s nimi spojené. Zjistili jsme několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. A že toho alkoholu nebylo málo, nám ukázaly naměřené hodnoty. Celkem pět mužů při kontrolách nadýchalo více než dvě promile alkoholu v dechu. Své o tom ví i policisté v Uherském Hradišti, kterým chtěli opilí řidiči ve dvou případech dokonce ujet. Krátce po půlnoci si v centru města všimli rychle jedoucího vozidla a rozhodli se jeho řidiče zkontrolovat. Řidiče však rozsvícené majáky a červený nápis STOP nezastavily. Naopak, šlápnul na plynový pedál a chtěl hlídce ujet. To se mu nakonec nepodařilo, muži zákona nebezpečného řidiče dokázali zastavit a i za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovat. Třiadvacetiletý řidič z Uherského Hradiště nadýchal 2,3 promile alkoholu a hrozí mu až jeden rok ve vězení. 

Alkohol dokázal přemoci i mysl teprve sedmnáctiletého mladíka, který se svoji zlost rozhodnul vybít na zaparkovaném autě v centru Zlína. Několikrát sevřenou pěstí udeřil do čelního skla, které atak nevydrželo a rozbilo se. Majiteli vozidla tak způsobil škodu téměř za pět tisíc korun. Pro mladíka si kvůli jeho silné podnapilosti a hlavně kvůli jeho nezletilosti museli přijet rodiče.

 

2. ledna 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem