Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rush odchází do zaslouženého důchodu

KRAJ – U policie sloužil dlouhých 8 let, nyní se s ním královehradečtí policisté loučí. 

Postrach dealerů, služební pes Rush, se do historie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zapíše tučným písmem. Během své osmileté služby se totiž stal plnohodnotným parťákem, na kterého se mohla jeho psovodka nprap. Petra Tomášková vždy stoprocentně spolehnout, což se i mnohokrát potvrdilo. Nyní přenechá svou práci mladším nástupcům, jelikož odchází do psího důchodu. Nicméně je více než jasné, že zůstane v rodině, kde si bude moci užít zaslouženého odpočinku.

„Rushe jsem zapůjčila Krajskému ředitelství na speciálky, poté co oslavil třetí narozeniny. Velmi rychle jsme rozpoznali jeho talent pro pachové práce a vedli ho právě tímto směrem. V první polovině své služební kariéry pomáhal porovnávat pachy na základě metody pachové identifikace, poté prováděl vyhledávání omamných a psychotropních látek. Jeho pracovní den většinou vypadal tak, že jsme trénovali jeho poslušnost a pachové práce, abychom byli připraveni odvést, co nejlepší výkon v případě ostré akce. Za jeho policejní život odvedl mnoho kvalitní práce v obou specializacích. Jedna z posledních akcí byla i ve spolupráci s celorepublikovým útvarem, kdy při domovní prohlídce označil několik míst ukrývajících větší množství drog“ uvedla nprap. Petra Tomášková.

Svůj život tedy zasvětil práci u policie, kde stál vždy věrně po boku své dvounohé parťačky. Díky svému prvotřídnímu čichu a vypilované praxi dokázal spolehlivě nasměrovat kriminalisty tím správným směrem. Odměnou mu přitom byl jeho oblíbený piškot nebo hračka.

„Práce psovoda nemá časový rámec. Pes se stane automaticky členem domácnosti. Můžeme tak říct bez nadsázky, že si vlastně nosíte práci neustále domů. Časem se z psovoda a jeho psa stane jedno tělo, jedna duše. Jen pak to může takhle fungovat.“ dodala Petra.

por. Mgr. Lucie Konečná
30.12.2022, 10:45hod.

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem