Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rum ani sušenky ostrahou neprošly

NÁCHODSKO – Drobní zloději v obchodě neuspěli 

undefinedIlustrační foto
Opravdu výborného pomocníka má policie v pracovnících nákupních středisek a obchodů, kteří hlídají firemní majetek. Někteří svoji práci dělají opravdu skvěle.
 
Například si zlodějíčci jen tak nepřijdou  na ostrahu broumovského supermarketu. V úterý 1. listopadu se o tom během dne přesvědčili hned dva výtečníci, co se pokusili o nákup za pět prstů.
 
Ráno po sedmé hodině neuspěl místní 37letý muž, který chtěl pokladnami pronést láhev rumu. Odpoledne, krátce po dvanácté se podobně vedlo i 33letému pobertovi z blízkého okolí. Ten si zase dělal zálusk na sladké a chtěl si zadarmo odnést několik kusů čokoládových sušenek.
 
Jak alkohol, tak sušenky v hodnotě 80 a 124 korun, jim ale ostraha nedovolila z prodejny odnést a za pokladnami jim zastoupila cestu. Nezaplacené zboží jim bylo odebráno a vráceno do prodejny. Pro oba nepoctivé zákazníky si pro jednoho po druhém přijela policejní hlídka.
 
U obou shodně pak policisté při ověřování totožnosti zjistili, že již byli v minulých třech letech za stejný čin trestáni. Ještě téhož dne proti nim policie zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže a jak jednomu, tak i druhému za zcizení pochutin hrozí až tříleté vězení. Foto Policie ČR
 
por. Bc. Eva Prachařová
2.11. 2011  v 11.30 hodin

vytisknout  e-mailem