Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ruce patří na volant

VSETÍNSKO: Řidiči se nevěnovali plně řízení vozidla a bourali. 

Během dvou a půl hodiny včerejšího rána se staly dvě velice podobné nehody. Řidiči se nevěnovali zcela řízení a skončili mimo silnici. Jejich nepozornost naštěstí nevedla ke zranění osob.

Včera ráno o půl třetí jel z obce Ústí k obci Leskovec devatenáctiletý cizinec s vozidlem Audi A8. Na rovném úseku silnice za jízdy nastavoval navigaci. Vlivem toho přejel do protisměru a následně vlevo mimo komunikaci, kde narazil s vozem do stromu.

Pět minut po páté vyjížděla z obce Halenkov k obci Huslenky jednapadesátiletá řidička z Karlovicka se Škodou Octavia. Ve chvíli, kdy vytahovala z kabelky kapesníky, přejela s autem do protisměru a potom vlevo mimo komunikaci a skončila v silničním příkopu.

Při zjišťování okolností těchto dopravních nehod provedli policisté u obou řidičů dechové zkoušky. V obou případech byly hodnoty nulové. Dále policisté zjistili, že nikdo nebyl zraněn. Sčítali i škody a odhadli škodu na Audi za milion dvě stě tisíc korun, na Škodě potom za třicet tisíc korun. V obou případech shledali v počínání řidičů přestupkové jednání a toto vyřešili v blokovém řízení.

Mezi povinnosti řidiče podle zákona o provozu na pozemních komunikacích patří i povinnost plně se věnovat řízení vozidla. K dopravním nehodám často dochází právě nedodržením této povinnosti.


23. listopadu 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem