Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rozzuřený muž hodil kámen na auto

HRADECKO - Údajná nevěra měla být předmětem rvačky  

Hradečtí policisté v minulém týdnu sdělili padesátiletému muži z Hradce Králové a o dva roky staršímu muži z Královéhradecka podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Událost se stala v loni (2011) 8. prosince krátce po půl čtvrté odpoledne v Hradci Králové. Ten den padesátiletý muž (manžel) úmyslně hodil kámen na auto značky Daewoo Matiz, které stálo na křižovatce Na Brně (Nový Hradec Králové) na červenou. Muž hodil kámen o velikosti asi sedm krát pět centimetrů a přitom rozbil pravé přední okno, kde na sedačce spolujezdce seděla jeho manželka. Z auta vystoupil dvaapadesátiletý řidič (údajný přítel) a začal muži nadávat. Po chvíli muže napadl i fyzicky. Nakonec se oba muži mezi sebou začali prát. Přitom každý dostal několik pěstí do obličeje. 

Po incidentu byl řidič nucen vyhledat lékařské ošetření. Jeho zranění se obešlo bez pracovní neschopnosti. Druhý muž vyvázl bez zranění. Žena, jež byla příčinou konfliktu, naštěstí také vyvázla bez zranění. Hmotná škoda na vozidle je odhadnuta necelých 1.100 korun.

Podle muže měla být předmětem rvačky údajná nevěra jeho manželky. Jednal prý zkratkovitě, protože byl na manželku naštvaný.

Vzhledem k tomu, že se oba muži na místě veřejnosti přístupném dopustili výtržnosti, bylo jim policisty 17. ledna 2012 sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 23. ledna 2012 (13:08)


 

vytisknout  e-mailem