Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rozuzlení tragédie u Vlčích Dolů

ZLÍNSKÝ KRAJ: Šlo o pokus o vraždu. 

Červnová nehoda u Vlčích Dolů na Kroměřížsku byla pokusem o vraždu. To je konečný výrok týmu policistů, kteří na případu pracovali celých pět měsíců. Jednatřicetiletý muž se pokusil zabít svou bývalou partnerku tak, že strhl řízení a vůz (Fiat Doblo Cargo) narazil do vzrostlého stromu. Osmadvacetiletá žena z Kroměřížska tehdy utrpěla těžká zranění, pachatel na místě zemřel.
Tragická nehoda se stala 30. června 2011 v brzkých ranních hodinách. Původně to vypadalo, že řidička nezvládla řízení a sjela z cesty. Už na místě ale zraněná a šokovaná žena záchranářům i policistům opakovala, že za nehodu nemůže ona, ale její spolucestující, který strhnul řízení. A tuto verzi nezávisle na sobě potvrdily i dva znalecké posudky. Z nich vyplynulo, že zranění muže odpovídají tomu, že v době nárazu se nakláněl k volantu, a že trajektorie jízdy neodpovídala běžnému smyku, ale stržení vozu ze silnice. Policisté na volantu navíc zajistili pachové stopy. Jak se později ukázalo, patřily pachateli.
Muž prý řízení strhnul se slovy „Tak sbohem…“ Osmadvacetiletá žena nehodu u Vlčích Dolů přežila jen díky náhodě a díky vynikající péči záchranářů a lékařů, kteří ji nechali okamžitě letecky transportovat do olomoucké fakultní nemocnice. 
Policisté zjistili, že touto tragédií vyústily dlouhodobé spory, které se neustále stupňovaly. Muž chtěl bývalou partnerku zabít a sám spáchat sebevraždu.
Vzhledem k tomu, že pachatel u Vlčích Dolů zemřel, kriminalisté případ odložili.
 

 

31. října 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem