Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Roztržitostí přišel o notebook

Na nástupišti metra zapomněl tašku s osobním počítačem. Náhodný kolemjdoucí ho pak vzal do trvalé „úschovy“. 

Nedlouho před druhou hodinou odpoledne dvanáctého října cestoval mladík metrem. Při čekání na soupravu si na nástupišti stanice metra Veleslavín odložil na zem velkou cestovní tašku a brašnu s „noťasem“. Jakmile přijela souprava, popadl poškozený větší ze zavazadel, přehodil si ho přes rameno, nastoupil do vlaku a odjel. Toho, že mu chybí druhé zavazadlo, si všiml až o několik zastávek dál. Proto vystoupil a vrátil se zpět, avšak bylo již pozdě. Zapomenutá taška už byla fuč.

Jak prošetřováním policisté z místního oddělení Vokovice zjistili, o její „náhlé“ zmizení se postaral zatím neznámý mladík. Toho při činu zachytily bezpečnostní kamery. Z jejích záběrů je zřejmé, že „dobrodinec“ nejprve okolo tašky obchází, pozoruje ji a čeká na vhodný okamžik. A jakmile přijde ta správná chvíle, tašku s počítačem si přivlastní, nastoupí do soupravy a odjede neznámo kam.

V souvislosti s popsaným pátrají policisté po mladíkovi oblečeném do černé bundy a šedivých tepláků, který měl na nohou bílé kotníkové tenisky a na hlavě červenou baseballku s kšiltem otočeným na pravou stranu.

Provedenými pátracími úkony se policistům dotyčného prozatím nepodařilo ztotožnit. Proto se z tohoto místa muži zákona obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv poznal hledaného, znal jste jeho totožnost, případně jeho místo pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 10. 2016

vytisknout  e-mailem