Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rozšíření trestního stíhání

Jihočeský kraj - Kriminalisté rozšířili trestní stíhání za dotační podvod, předseda představenstva získal dalších 20 milionů korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

 
Kriminalisté odboru hospodářské kriminality jihočeské policie, včera rozšířili trestní stíhání předsedy představenstva firmy podnikající v potravinářství, který v úmyslu získat majetkový prospěch, požádal v roce 2003 o poskytnutí státní pomoci od Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky na podporu obnovení majetku subjektů provozujících energetické liniové stavby. Na ministerstvu doložil čestné prohlášení, ve kterém uvedl nepravdivé údaje rozhodné pro udělení dotace, když prohlásil, že neobdržel jiné finanční zdroje na obnovení škod po povodních v roce 2002. Kriminalisté zjistili, že dotace na stejné účely obdržel v předchozích letech z jiného ministerstva a pojišťovny.
 
O tomto případu jsme již informovali v loňském roce v článku http://www.policie.cz/clanek/jihocesti-kriminaliste-opet-odvedli-vynikajici-praci.aspx, z 30. března 2011.
 
Získané peníze mu byly převedeny na tomu určený bezhotovostní účet, ty pak převedl na svůj účet a peníze hotovostně vybral.  Tentokrát státnímu orgánu svým podvodným jednáním způsobil škodu přesahující 20 000 000 korun.
 
Takže za tři podané žádosti o vyplacení dotací mu bylo v průběhu několika let vyplaceno více jak 100 000 000 korun.
 
Stíhání jeho osoby je prováděno na svobodě.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
4. dubna 2012

vytisknout  e-mailem