Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlé policejní akce

Příbramsko - Příbramští policisté před koncem roku rozhodně nezahálejí, ale naopak finišují. 

     Pořádně si posvítili a zaměřili svou pozornost na majetkovou trestnou činnost, která Příbramsko nejvíce trápí. Během října a listopadu spustili celkem sedm velkých, rozsáhlých a především úspěšných akcí. V síti uvízlo osmnáct osob, škoda způsobená při zlodějnách přesáhla částku dvou milionů korun.
Vše začalo akcí „Neptun“, dva pachatelé (33, 35 let) se specializovali na krádeže a následný prodej lodí a lodních motorů. Kradené věci, které pocházely ze Slap, Vraného nad Vltavou a Orlíku, vykupovali od roku 2012. Na vrub je jim připisováno osm skutků. Při této akci jsme také spolupracovali s kriminalisty z Prahy - jih, také oni zadrželi dva nenechavce.
     Další akce se jmenovala „Bumerang“. Čtveřice zlodějíčků (21-32 let) dokázala spáchat celkem 38 krádeží. Vykradli 21 vozidel, ale jejich pozornosti neunikly ani domy, sklepy, restaurace. Působili především v Příbrami, ale také na Březnicku a Jinecku. Škoda, kterou za sebou zanechali, překročila půl milionu korun.
     Při akci „Kupec“ se pozornost policistů věnovala 28letému muži, který v období od června do října nakupoval a následně prodával kradené věci. Na svědomí má nejméně sedm skutků.
     Listopadová akce „Zohan“ přinesla ovoce v podobě tří zlodějíčků ve věku 21-29 let. Při 16 krádežích v prodejnách, novostavbách apod. po Příbrami způsobili škodu přesahující 600 tisíc korun. Rabovali během dubna až srpna. Nepohrdli ani mědí, kterou lze zpeněžit ve sběrnách.
     Při akci „Švéd“ kriminalisté dopadli 38letého muže, kterému občas při jeho „práci“ pomáhali čtyři kumpáni ve věku 21 - 44 let. Nakradli při 21 krádežích, které spáchali v období od března do listopadu, věci za téměř milion korun. Prodejny, domy a další prostory v Příbrami a na Sedlčansku řádně „bílili“.
Na 49letého muže se upínal zrak při akci „Pytlík“. Ten převážně na Sedlčansku vykrádal mezi červencem až říjnem auta, domy a sklepy. Celkem v sedmi případech po něm zůstala škoda ve výši 140 tisíc korun.
     Akce „Julius“ přinesla dvě zadržené osoby (29, 41 let). V Příbrami a okolí vykradly v deseti případech prodejny, kanceláře a byty.
     Ve věznici se nyní z výše zadržených osob nachází čtyři lidí. Samozřejmě kromě velkých akcí se objasňovaly i jednotlivé skuty a případy, při kterých bylo odhaleno a dopadeno několik dalších zlodějů. Mnohdy až mravenčí práce kriminalistů se rozhodně vyplatila! Po tomto razantním zásahu došlo k poklesu počtu trestných činů.

20. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová


 

vytisknout  e-mailem