Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rozřezal bankomat

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ještě než stačil vybrat peníze, byl vyrušen.  

V pondělí 12. srpna nad ránem se zloděj pokusil vykrást bankomat v prostorách objektu SD Jednota Uherský Ostroh. V 5:10 chtěly prodavačky vejít od prodejny dveřmi vedle bankomatu, ale zámek nešel otevřít. Objely tedy celý areál, a když se dostaly k otevřené bráně do dvora, uviděly z prostorů, kde je umístěn bankomat, vycházet muže v kukle. Muž ve tmavém oblečení, maskáčích a kukle na hlavě nesl na rameně velkou tašku a v ruce zřejmě tyč. Ženy se zastavily a zavolaly to vedoucí, která ihned zavolala na linku 158. Po chvilce byl maskovaný muž viděn, jak přechází hlavní silnici směrem k vlakovému nádraží. Na místo vyjela policejní hlídka, která od zaměstnankyň zjistila prvotní informace a vydala se pátrat po muži v okolí. Podezřelého muže se jim ale nalézt nepodařilo. Při vstupu do budovy s bankomatem policisté našli rozlomené zámky na dveřích a v bankomatu vyřezanou velkou díru. Peníze ale zloději ukrást nestihl.

Na místo vyjeli kriminalisté, kteří začali pátrat v okolí a zjišťovat detaily, které by mohly vést k odhalení pachatele. Kriminalistický technik detailně ohledal místo činu a zajistil upotřebitelné stopy. Policejní psovod spolu se psem Gerosem propátrávali okolí, kdy při vypracovávání pachatelovy stopy pes označil odhozené rukavice jako rukavice pachatelovy. Je možné, že u garáží měl zloděj auto, kterým při útěku odjel.

Peníze si pachatel neodnesl, ale na bankomatu způsobil škodu ve výši minimálně půl milionu korun. Svým jednáním se dopustil trestných činů poškození cizí věci a pokusu krádeže, za jejichž spáchání zákon ukládá trest až pětiletého vězení. Pokud by se našel kdokoliv, kdo by měl byť i drobný poznatek k pohybu podezřelých osob a vozidel v okolí obchodního areálu v noci na pondělí nebo měl jakékoliv další informace k vyšetřovanému případu, ať je sdělí policistům přímo na policejním oddělení nebo na lince 158.

13. srpen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 bankomat

1 bankomat 

Detailní náhled

2 bankomat

2 bankomat 

Detailní náhled

3 bankomat

3 bankomat 

Detailní náhled

4 bankomat

4 bankomat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem