Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rozmlácená zastávka

MOSTECKO - K útoku použil tyč; Okradl spícího; V noci pro žebřík. 

Rozmlácená zastávka
Ve středu přijel ze Žatce do Mostu 27letý muž za kamarády a za svým otcem. Návštěva pro něj nedopadla úplně nejlépe. Byl totiž nucen svézt se policejním vozem. Ve večerních hodinách po absolvování rodinné návštěvy měl údajně pocit, že ho někdo sleduje. Tuto myšlenku se rozhodl vyřešit po svém. V centru města našel v křoví kovovou tyč. S tou pak Žatečan zaútočil na tramvajovou zastávku, kterou samozřejmě rozmlátil. Pohledy kolemjdoucích mu evidentně nevadily. Tyč odhodil a odešel. Policejní hlídka po chvilce na muže opodál narazila a omezila ho na osobní svobodě. Nocování měl zajištěné v cele. Úderem do skleněné výplně způsobil hmotnou škodu téměř 20 tisíc korun. Od policistů si převzal sdělení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Návštěva Mostu se Žatečanovi moc nevyplatila, protože pokud bude uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

Okradl spícího
Policisté hamerského obvodního oddělení sdělili podezření 18letému muži z Litvínova za spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ten v letošním roce navštívil svoji babičku, která měla v bytě podnájemníka. Vnuk měl využít okamžiku, když babičky kamarád spal. Z peněženky si „vypůjčil“ cizí platební kartu včetně pinu a spěchal k nejbližšímu bankomatu. Tam měl mládenec vybrat částku 20 tisíc korun. Platební prostředek stihnul nepozorovaně vrátit před probuzením poškozeného. Pro velký úspěch stejnou akci zopakoval o dva dny později. Po druhé vybral z bankomatu peníze ve stejné výši jako při první krádeži. Při pokusu o návrat zmocněné platební karty ovšem podezřelý zachyboval a nic netušícího podnájemníka probudil. Ten se hrozně divil, proč není karta v peněžence. Nekalost mladíka vylezla rázem na povrch. Za takto nezákonně opatřené peníze hrozí Litvínovanovi, bude-li odsouzený, až dva roky odnětí svobody.

V noci pro žebřík
Hameřští policisté podezírají 43letého Litvínovana z toho, že na nový rok odcizil hliníkový žebřík, řetěz a zámek v jednom z tamních panelových domů. Žebřík je určen k bezpečnému vstupu na střechu budovy. Krádeží vznikla poškozenému společenství vlastníků škoda 4 tisíce korun. Podezřelému nehraje do karet skutečnost, že byl Okresním soudem v Mostě za majetkový trestný čin v minulosti potrestán. Litvínovan zřejmě doufal, že krádež zůstane bez povšimnutí, ale umístěný kamerový systém noční přesun žebříku zadokumentoval. Za opakovanou trestnou činnost hrozí muži tříletý pobyt za mřížemi v případě, že soud uzná jeho vinu.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
20. ledna 2023

vytisknout  e-mailem