Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Rozměnění bankovky ji vyšlo na draho

HODONÍNSKO: Důchodkyně naletěla na laciný trik 

Ve středu se v Mutěnicích objevil podvodník a zloděj. Jako svoji oběť si vytipoval pětasedmdesátiletou paní. Přišel k jejímu domu a po zazvonění ho paní vpustila dovnitř. Dále už z jeho strany následoval zřejmě naučený scénář. Seniorku oklamal tím, že jí nese finanční částku 2000 korun. Nevysvětlil však za co a zrovna chtěl rozměnit bankovku v hodnotě 5000 korun, s tím, že menší částku nemá. Důvěřivá paní tedy udělala osudovou chybu. Ukázala podvodníkovi místo, kde měla schované peníze. Po rozměnění bankovky požádal ještě důchodkyni o předložení osobních dokladů. Pro ty musela paní zajít do jiné místnosti. Právě tohoto okamžiku zloděj využil a šel do místa, kde věděl, že se nacházejí peníze, a odcizil obálku s několika desítkami tisícikorun. Až po jeho odchodu paní zjistila, že byla okradena a ohlásila to policistům.
 

Prosíme o spolupráci také obyvatele Mutěnic, kteří ve středu kolem poledne mohli zahlédnout muže ve věku asi 50 let, vysokého 180-185 cm, silné postavy, který byl oblečen do zelené bundy. Odjet měl vozidlem Škoda Favorit v tmavě modrém barevném provedení. Tohoto muže jste mohli potkat nebo také mohl zkoušet štěstí u vás. Jakoukoliv informaci o výskytu tohoto muže sdělte prosím policistům na nejbližší služebně nebo na  lince 158.
 

Policisté rovněž opět DŮRAZNĚ upozorňují na obdobné podvodné jednání. Mějte vždy na paměti, že finanční částky žádný úřad, ani organizace nevyplácí v hotovosti s donáškou do domu. Pokud se u vás někdo takový objeví, jedná s největší pravděpodobností o podvodníka. Nenechejte se zlákat nabízenými penězi.
 

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem