Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rozepři řešil pomocí plynové pistole

Ve středu dne 29. prosince letošního roku ve večerních hodinách vyjížděli policisté Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ) do ulice Opatovská v Praze 4, kde měl jeden muž ohrožovat druhého střelnou zbraní.  

V okamžiku, kdy policisté dorazili na místo, přihlásil se k nim dvaačtyřicetiletý muž a sdělil jim, že byl bezdůvodně ohrožován cizím mužem. Událost se měla odehrát kolem dvacáté hodiny, kdy dotyčný procházel parkem u stanice metra Háje. Tady jej měl oslovit starší muž, který měl po kratší slovní rozepři vytáhnout střelnou zbraň a mířit na něj. Poté měl z místa odejít. Poškozený pak ze strachu o svůj život vše oznámil policii. Hlídkám, které na místo dorazily, neznámého muže poměrně podrobně popsal tak, že mohly začít okamžitě propátrávat okolí. Musely přitom postupovat velmi obezřetně, neboť nevěděly, do jaké míry může být muž nebezpečný. Po krátké chvíli se jim ho podařilo vypátrat na zastávce MHD v blízkosti stanice metra. Aby nebyl ohrožen život ostatních lidí, přistoupili policisté k rychlému zákroku a dotyčného ve vteřině odzbrojili. Kromě střelné zbraně, kterou měl uloženu v pouzdře na opasku, u něj nalezli také zavírací nůž s deseticentimetrovým ostřím. Přestože byla pistole pouze plynová, musel dotyčný podat vysvětlení na služebně. Důvodem jeho jednání měla být obava, že jej muž, se kterým měl spor, chtěl napadnout.
 
Po zvážení všech okolností policie případ vyhodnotila jako přestupek proti občanskému soužití a podezřelého oznámila na příslušný úřad do dalšího správního řízení.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 30.12.2010

vytisknout  e-mailem