Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Rozepře mezi muži vyústila v pokus o vraždu

MSk - policisté útočníka zadrželi a obvinili. Soud rozhodne o jeho vazebním stíhání. 

 
     V průběhu uplynulého víkendu, v noci ze soboty na neděli, došlo v bytě jednoho panelového domu v Ostravě - Porubě k závažnému násilnému činu. Vzájemná slovní potyčka mezi druhem (37 let) ženy a jejím synem (27 let), podpořena předchozí konzumací alkoholických nápojů, skončila pro staršího z nich bodnořezným, život ohrožujícím poraněním. Zranění si v důsledku kritického stavu vyžádalo okamžité provedení operačního zákroku a následnou hospitalizaci s dosud neupřesněnou dobou léčení. Policisté útočníka v blízkosti místa činu zadrželi a umístili jej do cely předběžného zadržení.  Zajistili rovněž pravděpodobný předmět útoku.
 
     Krajští kriminalisté případ převzali a zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Kriminalisté, společně s policejními specialisty z oboru kriminalistické techniky a expertiz, ohledali místo činu a zajistili stopy. V průběhu neděle vyslýchali svědky.
 
     Motivem jednání mladého muže byly s největší pravděpodobností osobní neshody. Ty vyústily v hádku s následným útokem. Jak vše probíhalo, co vedlo muže k tomuto činu, je předmětem vyšetřování. Policisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody deset až osmnáct let, jelikož pokus trestného činu je dle trestního zákoníku trestný podle sazby jako u dokonaného trestného činu. Kriminalisté podali podnět na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce rozhodne o jeho vazebním stíhání. Kriminalisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení, budou vyžadovat znalecká vyjádření.
 
 
 
por. Bc. Darina Majková
31. ledna 2011

vytisknout  e-mailem