Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rozdával jen rány

Dva napadení byli hospitalizováni 

V posledních měsících  policisté z Litomyšle řešili několik případů výtržnictví, kterých se dopouštěl cizí státní příslušník žijící ve městě. Mužovo jednání začalo v poslední době překračovalo všechny meze a agresivita  se ve vztahu k poškozeným nestále stupňovala. Z výtržnictví pak byl už jen lehký krůček k ublížení na zdraví a také k vydírání. Protože poslední dva případy ze srpna měly za následek  hospitalizaci dvou z napadených, byl případ předán službě kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách. Policejní komisař muže již obvinil. Nyní čelí podezření ze spáchání již zmíněných tří trestných činů (výtržnictví, vydírání a ublížení na zdraví).
První případ se stal v květnu. Tehdy si podezřelý na ulici od svého známého vypůjčil mobilní telefon, který si ponechal.  Když se 34letý majitel telefonu dožadoval jeho vrácení,  fyzicky  ho napadl. K fackám neměl podezřelý daleko ani  o necelý měsíc později. Opět svého známého napadl z důvodu, že mu údajně dlužil víc jak tisícovou hotovost. Aby se poškozený vyhnul dalším útokům, vydal útočníkovi do zástavy počítačovou sestavu. Jenže o několik dní později se oba aktéři sešli znovu. Poškozený byl opět přinucen k vyplacení dluhu, neboť prý byla počítačová sestava rozbitá, a tak prý skončila v kontejneru.  Dalšímu nátlaku poškozený už   čelit nechtěl, a proto údajný dluh zaplatil.
Počátkem srpna  při návštěvě jednoho z barů podezřelý bezdůvodně napadl 64letého muže, který se v současné době zotavuje ze svého zranění. Pár dní na to skončil s tržnou rankou na čele další muž, tentokrát 53letý, a to jen kvůli krabičce cigaret, kterou chtěl vrátit zpět. Po čtyřech dnech náš podezřelý opět útočí. Zraněným je tentokrát 17letý hoch. Ten rovněž se zraněním hlavy končí v nemocnici.  
Vyšetřování je dle kriminalistů na samotném počátku.  Po nashromáždění a zadokumentování všech důkazů bude spis předán na státní zastupitelství. O vině a trestu bude v konečné fázi rozhodovat soud.  V tomto případě  podezřelému v případě prokázání viny hrozí až tříleté vězení.
nprap. Anna Štegnerová
25. 8. 2009

vytisknout  e-mailem