Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rok od brutální loupežné vraždy v Horusicích

Jihočeští kriminalisté stále ve speciálním týmu pracují na objasnění této dvojnásobné loupežné vraždy. 

V pátek to bude rok, kdy začali jihočeští policisté vyšetřovat, na Jihočeský kraj, velmi násilnou loupežnou vraždu v Horusicích. Útok stále neznámé skupiny pachatelů si vyžádal úmrtí dvou mužů z rodinné firmy.

Na objasnění této vraždy pracuje neustále tým kriminalistů, který se pravidelně schází, vyhodnocuje dosavadní úkony a stanovuje další postup.

Kriminalisté během roku vyšetřování ztotožnili a vyslechli zhruba pět set osob. Většinou šlo o řidiče projíždějících vozidel, ale také o místní osoby, pracovníky z okolí, klienty rodinné firmy a pod.

Kriminalisté a specialisté z laboratoří zajistili a zpracovali stovku stop. Každé svědectví, se kterým se občané na zveřejněné výzvy obraceli na policisty, bylo prověřeno.

Během roku vyšetřování kriminalisté několikrát doufali, že již mají věrohodnou stopu k pachatelům, informace se však vždy po důkladném prověření ukázaly jako liché.

Policisté znovu žádají o pomoc občany cestou hromadných sdělovacích prostředků, každý kdo by měl k tomuto případu jakékoliv informace, ať kontaktuje kriminalisty na známé telefonní lince 158.

Loupežného přepadení se dopustila skupina maskovaných mužů. Důležité jsou tak informace o dění v Horusicích ve středu 16. 9. 2015 od 19:00 hodin do 22:00 hodin, každý kdo se zde pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu osob, vozidel nebo odstavených vozidel je důležitým svědkem.  Zvláště pak žádáme o svědectví řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel.

 

Starší tisková zpráva:

http://www.policie.cz/clanek/lp-horusice-vyvoj-pripadu-a-vyzva.aspx

 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

15. září 2016

 

 

vytisknout  e-mailem