Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rok 2017 za Královéhradecký kraj v číslech

KRAJ – Stoupla objasněnost, poklesnul počet trestných činů a přestupků. 

Zhruba o jedno a půl procenta více objasněných událostí z celkového počtu 7230 trestných činů zaznamenali policisté v rámci celého Královéhradeckého kraje za uplynulý rok 2017 ve srovnání s rokem předchozím. Objasněno bylo celkem 4 654 skutků. V kraji bylo v loňském roce spácháno o 9,11 % přestupků méně než v roce předchozím. V číslech to znamená celkem 46 554 přestupků spáchaných v roce 2017 a 51 223 přestupků v roce předchozím. 

Kompletní statistika uplynulého roku 2017 ve srovnání s rokem předchozím byla představena na bilanční tiskové konferenci, která se 2. února 2018 uskutečnila v budově Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Při zahájení pan ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plk. JUDr. David Fulka představil plk. Mgr. Ing. Marka Baudyše, který byl  dnem 1. ledna 2018 ustanoven do funkce náměstka ředitele krajského ředitelství pro ekonomiku. 

Na programu tiskové konference bylo vyhodnocení vývoje a stavu šetřené kriminality, čehož se ujal plk. JUDr. David Fulka. V úvodní řeči pan ředitel mimo jiné vyzdvihl práci svých kolegů:„Velmi si vážím policistů a občanských zaměstnanců v rámci našeho útvaru, jejichž dobrá práce, za kterou jim děkuji, má rovněž na bezpečnostní situaci v regionu pozitivní vliv.“  

Po slovech ředitele podrobně hovořil o kriminalitě plk. Mgr. Jiří Karásek náměstek ředitele pro Službu kriminální policie a vyšetřování, který  zmínil i priority kriminalistů na rok 2018. Jednou z nich bude odhalování a vyšetřování trestné činnosti v oblasti kybernetické kriminality, k čemuž uvedl: „Na trestnou činnost ve virtuálním prostředí, ať již na úseku mravnostní, či hospodářské kriminality, se v současné době úzce zaměřuje nově založené specializované oddělení kybernetické kriminality. Tam pracuje řada specialistů zaměřujících se na boj proti rozmáhajícímu se trendu, kdy se kriminalita přesouvá právě do virtuálního prostředí.“

Dále byla uvedena bilance dopravní nehodovosti, o níž hovořil plk. Ing. Petr Dušek vedoucí Odboru služby dopravní policie. Šéf dopravních policistů stejně jako minulý rok upozornil na pokles smrtelných následků při dopravních nehodách. V roce 2017 zemřelo na silnicích Královéhradeckého kraje 24 osob, což je o devět méně než v předchozím roce. 

Více informací je k dispozici v detailní bilanční zprávě a přehledné prezentaci.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
2. února 2018, 14:30 hodin
 

Odkazy do noveho okna

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 1

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 3

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 4

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 5

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 6

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

Tisková konference - bilanční za rok 2017 - 2

Tisková konference - bilanční za rok 201... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem