Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rodinná tragédie na Náchodsku

NÁCHODSKO - Mladíkovi hrozí až 18 let za mřížemi. 

Již devátou vraždu vyšetřují od 23. listopadu královéhradečtí kriminalisté. K tragické události došlo krátce před půlnocí v rodinném domku v Hořenicích, kde osmnáctiletý mladík usmrtil svého pětapadesátiletého příbuzného. Vztahy mezi oběma muži měly být již delší dobu velmi napjaté.
 
Osudné noci se mladík vrátil po třiadvacáté hodině domů s tím, že se pouze převlékne a opět odejde. Při odchodu ho měl jeho příbuzný slovně napadnout. Prý ho urážel a vyhazoval z domu. Vzhledem k tomu, že mladík na jeho slovní výpady nijak nereagoval, měl ho několikrát udeřit do hlavy a kopnout do boku. V té chvíli se mladý muž otočil, vytáhl nůž, který nosil stále při sobě, a dvakrát ho bodl. Zraněnému pak okamžitě zavolal záchrannou službu a podle pokynů operátorky se mu snažil poskytnout první pomoc. Muž však utrpěl taková zranění, kterým i přes rychlou pomoc na místě podlehl.
 
I když mladík, který je velkým milovníkem vojenské techniky a chladných zbraní, svého činu velmi litoval, přesto skončil ve vazební věznici, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Hradci Králové. Za zvlášť závažný zločin vraždy mu hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let.

nprap. Hana Klečalová
25. listopadu 2013 v 12:54

vytisknout  e-mailem