Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rodičům odcizil vozidlo

BENEŠOVSKO – Do dvaceti minut od oznámení policisté mladíka vypátrali.  

Ve čtvrtek dne 12. června letošního roku krátce před jednou hodinou ranní přijali benešovští policisté oznámení o krádeži dodávkového vozidla Fiat Ducato, které zmizelo jeho majiteli z místa bydliště. Ten zároveň uvedl, že skutek bude mít s největší pravděpodobností na svědomí jeho osmadvacetiletý syn, se kterým má problémy. Policejní hlídka začala po vozidle okamžitě pátrat. Už po dvaceti minutách je objevila na nedaleké benzinové čerpací stanici, kde stálo zaparkované. U něj stál muž, který odpovídal popisu pachatele. Neměl u sebe žádný doklad totožnosti, policistům tvrdil, že vozidlo neřídil a chce je pouze natankovat. Choval se arogantně a byl zjevně pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška u něj prokázala bezmála dvě promile.
 
Policisté na místě provedli prvotní šetření, zjistili svědky události a zajistili též kamerový záznam z prostoru čerpací stanice. Na základě těchto skutečností vyšlo najevo, že s dodávkou přijel do těchto prostor právě tento mladý muž.
 
Poté, co vozidlo ohledal kriminalistický technik, předali je policisté jeho majiteli. Na místo se dostavili oba mladíkovi rodiče. Když je uviděl, začal je urážet a vyhrožoval jim. Agresivně se poté choval i na policejní služebně, kam byl předveden. Skončil v policejní cele
Policisté v této věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení, v rámci kterého sdělili tomuto muži podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hned poté byl propuštěn na svobodu. Hrozí mu ale až dva roky za mřížemi. 
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
13. června 2014

vytisknout  e-mailem