Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Rodiče miminka byli silně podnapilí

LIBEREC - Policisté je zadrželi v noci v centru Liberce. 

Není obvyklé, aby se  rodiče i malým miminkem pohybovali v noci mrazivými ulicemi Liberce. Bohužel, opak je pravdou.
Policisté z oddělení hlídkové služby "narazili" dnes po půlnoci na dvojici - druha s družkou, kteří  "šli" s kočárkem a tříměsíčním miminkem Pražskou ulicí. O chůzi se ale nedalo moc hovořit. Maminka dítěte byla tak opilá, že nebyla schopna  chodit a otec dítěte, který  na tom nebyl o mnoho lépe, ji přidržoval. Druhou rukou pak tlačil kočárek, který následně  i díky své podnapilosti i s dítětem převrátil.

Policisté ihned přivolali sanitu, která převezla podchlazené tříměsíční miminko na Kojenecké oddělení Krajské nemocnice Liberec.  Matka dítěte, která už jen bezvládně ležela na zemi a ani nekomunikovala, byla převezena na Psychiatrické oddělení liberecké krajské nemocnice. Podnapilí otec, kterému policisté naměřili téměř 2,3 promile alkoholu a byl značně agresivní, skončil v policejní cele.

Až budou rodiče dítěte (matka 19 let, otec 22 let) schopni výpovědi, budou  muset policistům vysvětlit důvod jejich chování. Již nyní jsou oba nezodpovědní rodiče podezřelí z přečinu ohrožování výchovy dítěte.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem