Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

ROADPOL SAFETY DAYS a silniční kontroly

PRAHA VENKOV-JIH – Do dopravně bezpečnostních akcí se během minulého týdne zapojili také policisté územního odboru ze služeb dopravní i pořádkové policie. 

ROADPOL, organizace sdružující dopravní policie členských států, vyhlásila v rámci letošního Evropského týdne mobility (16. - 22. září 2020) Dny bezpečnosti, které se zaměřují celkově na bezpečnost na pozemních komunikacích a osvětu všech účastníků silničního provozu. V rámci preventivní kampaně také může každý zodpovědný řidič složit svůj slib bezpečnosti, a to online na stránkách www.roadpolsafetydays.eu. Ve spolupráci s Platformou VIZE 0 a Autoklubem ČR vznikl i informační leták o pravidlech silničního provozu na českých komunikacích. Leták je dostupný v češtině, angličtině, němčině a polštině a je určen českým i zahraničním řidičům s cílem zvýšit jejich povědomí o pravidlech provozu na českém území. Letáky budou komunikovány přes internet a sociální sítě. K dispozici budou také v tištěné podobě a ty budou distribuovány při běžných policejních dopravních kontrolách. DBA ilustrace

Se silniční kontrolou se tak mohli během minulého týdne v lokalitách územního odboru setkat nejen řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu. Do dopravně bezpečnostních akcí se postupně zapojily téměř tři desítky policistů, kteří dohlíželi na silniční provoz nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.
Při kontrolách se policejní hlídky zaměřily zejména na dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jakož i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě.
Policisté během akcí zkontrolovali téměř dvě stovky motorových vozidel, kdy v devětadvaceti případech zjistili porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Dva řidiči během řízení motorového vozidla používali hovorová zařízení a v jednom případě řidič usedl za volant, ačkoliv byl pod vlivem alkoholu.

Další informace k ROADPOL SAFETY DAYS.



por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
21. září 2020

Odkazy do noveho okna

DBA ÚO PVJ

DBA ÚO PVJ 

Detailní náhled

DBA ÚO PVJ

DBA ÚO PVJ 

Detailní náhled

DBA ÚO PVJ

DBA ÚO PVJ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem