Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Zebra se za tebe nerozhlédne"

Na přechodech v Týništi nad Orlicí 

Dopravně bezpečnostní akce"Zebra se za tebe nerozhlédne" proběhla ve středu 7. září 2011 na přechodech pro chodce v Týništi nad Orlicí. Policisté z místního obvodního oddělení se v době od 7:00 - 7:50 na chodci nejvíce využívaných přechodech přesvědčovali o tom, jak malí i ti větší přecházejí silnice. Ve společném projektu Policie České republiky a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra se muži i ženy zákona snaží preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu, a to zejména při osvojování si dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky a odbourávání mýtů o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Během necelé hodinky, při které zejména školáci s rodiči nebo již sami pospíchali do škol, oslovila policejní hlídka více jak 50 chodců, kteří ve velké většině měli dobré znalosti o bezpečném přecházení. Pochvalou od policistů nejen prvňáčkům mohly být omalovánky, školní rozvrhy nebo reflexní samolepky. V rámci projektu dostali malí školáci od policistů i „úkolníček“ s logem projektu, kde hned na první straně jsou uvedeny důležité rady zebry:

Zebra radí:
1.Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho !
2.Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi !
3.Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce !
4.Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla !

Více informací k bezpečnému pohybu v silničním provozu naleznete zde: www.ibesip.cz
 
FOTOGALERIE Z AKCE

por. Mgr. Alena Kacálková
8. září 2011
foto PČR

vytisknout  e-mailem