Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté na přechodech pro chodce

Na Rychnovsku první školní den dohlíželi na školáky i řidiče  

Bezstarostné období prázdnin vystřídal nový školní rok. Většině dětí a možná i mnohým dospělým nějaký čas potrvá, než si opět zvyknou na čas, ve kterém převažují povinnosti. I cesta do školy, při které děti musí dávat pozor, je tak návratem k zodpovědnému chování. Aby cesta do školy i ze školy hned první školní den nebyla pro děti tak zatěžující a aby zbytečně nedošlo k žádnému úrazu či zranění, rozmístily se policejní hlídky všech rychnovských obvodních oddělení k frekventovaným přechodům a dohlížely jak nad školáky, tak na projíždějící řidiče. Situaci na silnicích spolu s nimi monitorovaly i hlídky rychnovského Dopravního inspektorátu.
 
Muži a ženy v uniformách se na jednotlivých stanovištích snažili upozornit motoristy na fakt, že školní rok je opět tu a děti na přechodech se budou zase objevovat ráno i během poledních či odpoledních hodin. Řidiči by měli předpokládat, že nějakou dobu potrvá, než si děti na svůj obvyklý režim opět navyknou. Lepší proto bude dát z nohu z plynu a nepočítat vteřiny případného zpoždění. 

První den na přechodech Rychnovska proběhl bez komplikací. Akce se kromě policistů zúčastnili i městští strážníci jednotlivých měst regionu.
 
Přechod na školní režim policisté v příštím týdnu (5. – 9. 9. 2011) ještě podpoří tradiční preventivní akcí s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne", kdy přecházející školáci i dospěláci budou pod drobnohledem policistů, kteří se budou přesvědčovat, zda přecházejí správně a zda mají správné bezpečnostní návyky.  
 
Foto Policie ČR

por. Mgr. Alena Kacálková
2. září 2011 
 
 

vytisknout  e-mailem