Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly na honech

Zbraně i doklady měli myslivci v pořádku  

Uplynulý víkend pořádala některá myslivecká sdružení Rychnovska hony. Dvou těchto akcí se zúčastnila i policie. Na hon pořádaný byzhradeckým mysliveckým sdružením jela hlídka Obvodního oddělení Policie ČR Rychnov nad Kněžnou. Do Javornice za myslivci přijeli zástupci rychnovské služby pro zbraně  a bezpečnostní materiál.
Důvod návštěvy „mužů zákona“ byl prostý – bezpečnost všech účastníků setkání. Policisté nimrodům kontrolovali zbraně, k nimž má každý držitel samozřejmě průkaz zbraně. Aby myslivci mohli své zbraně používat, musí mít zbrojní průkaz a samozřejmě platný myslivecký lístek. Další povinností myslivců je mít u sebe také doklad o zaplacení pojištění. Členové obou uvedených mysliveckých sdružení, ale i jejich hosté, kteří se honů zúčastnili, měli všechny tyto uvedené doklady spolu se zbraněmi v naprostém pořádku.
Zbraň a alkohol nejdou dohromady. Důraz se proto klade také na kontroly, zda účastníci honů nepožili před akcí alkoholické nápoje. Policisté tedy prováděli orientační dechové zkoušky u jednotlivých nimrodů. Všechny skončily s negativním výsledkem.
Lovu zdar !

Fotogalerie zde

nstržm. Šárka Ehlová
15. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem