Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rizikové utkání Zlín vs. Bratislava v Uh. Hradišti - aktualizace

UHERSKOHRAD.: Chystáme rozsáhlé bezpečnostní opatření. 

V pátek 23. června proběhne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherské Hradišti mezinárodní fotbalové utkání Československého poháru SUPERPOHÁR 2017 mezi celky FC Fastav Zlín a ŠK Slovan Bratislava. Utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a tomu bude odpovídat rozsah bezpečnostního opatření.

Bezpečnostního opatření se zúčastní dvě stovky policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu. Do opatření byli povoláni i policisté z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Dále budou zapojeny i téměř dvě desítky strážníků uherskohradišťské městské policie a pracovníci bezpečnostní agentury s cílem zajisti bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. K dispozici budeme mít i policejní vrtulník, který bude situaci monitorovat.                                                  

Očekáváme příjezd stovek fanoušků ze Zlína, ze Slovenska a jejich družebních fanouškovských základen z Rakouska a Brna, a rovněž návštěvu příznivců fotbalu z Uherského Hradiště. Mezi příznivci z jednotlivých klubů lze očekávat i problémové fanoušky.

Dopravní policisté se zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou koordinovat dopravu. Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. 

Upozorňujeme návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty a dále upozorňujeme, že zjevně podnapilé osoby nebudou na fotbalový stadion vpuštěny.

22. června 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Během bezpečnostního opatření jsme zajistili 12 problémových fanoušků v souvislosti s pronesením a použitím pyrotechniky přímo na stadionu v průběhu fotbalového utkání a pro přestupky na úseku veřejného pořádku a majetku. Policisté museli několikrát zasahovat především po utkání a zajišťovat odstup mezi tábory fanoušků, tak aby nedocházelo k jejich vzájemnému napadání.

24. června 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

FC Zlín vs.Slovan Bratislava

FC Zlín vs.Slovan Bratislava 

Detailní náhled

FC Zlín vs.Slovan Bratislava

FC Zlín vs.Slovan Bratislava 

Detailní náhled

FC Zlín vs.Slovan Bratislava

FC Zlín vs.Slovan Bratislava 

Detailní náhled

FC Zlín vs.Slovan Bratislava

FC Zlín vs.Slovan Bratislava 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem