Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rivalové se utkají na zlínské Letné - aktualizace

ZLÍN: Sobotní derby je z pohledu policie rizikové 

V sobotu 11. března se od 15.00 hodin odehraje na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně prvoligové utkání mezi fotbalovými celky FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko. Toto utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a odpovídat tomu bude i rozsah plánovaného bezpečnostního opatření. Jeho hlavním cílem bude zajistit v krajském městě bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než 100 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Zlín a pracovníci bezpečnostní agentury.
Nejen samotní návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s krátkodobými komplikacemi v dopravě, a to zejména v nejbližším okolí stadionu před zápasem a krátce i po něm. I proto doporučujeme dorazit ke stadionu s dostatečným časovým předstihem. Apelujeme také na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. 
Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku.

AKTUALIZACE:

5211 diváků sledovalo přímo na stadionu prestižní derby dvojice prvoligových týmů ze Zlínského kraje. Na hřišti se hráči rozešli smírným výsledkem a podobně to nakonec skončilo i mezi fanoušky. Těžko ovšem říct, jak by to dopadlo, pokud by na oba tábory nedohlížely desítky policistů, městských strážníků a členů bezpečnostní agentury.
Radikální fanouškovská jádra se k sobě před zápasem i krátce po něm snažily dostat pokud možno co nejblíže. A určitě tak nečinily s přátelskými úmysly. Zasahujícím policistům se tyto vyhrocené situace podařilo zvládnout, díky čemuž můžeme celé opatření zhodnotit jako mimořádně náročné, ale úspěšně zvládnuté.
Celkem devět fanoušků zasahující policisté omezili na svobodě. V tuto chvíli by bylo předčasné hovořit o přesné právní kvalifikaci, avšak obecně lze uvést například podezření na výtržnictví, přestupky proti veřejnému pořádku či občanskému soužití.

 

11. března 2016, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem