Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Riskantním předjížděním zavinil těžkou havárii audiny v protisměru

ČESKOLIPSKO - Ta skončila na střeše vedle silnice. 

Včera kolem 21. hodiny na  silnici I/38 projížděl od České Lípy na Mladou Boleslav 31letý řidič Škody Octavie, když se v úseku mezi Bezdězem a Hlínovištěm rozhodl riskantně předjíždět. Potom co tento manévr zahájil, se v protisměru od Mladé Boleslavi objevil vůz tovární značky Audi A6, jehož 26letý řidič ve snaze vyhnout se čelnímu střetu s octavií, strhnul řízení vpravo a vyjel mimo silnici. Tam se pak audina převrátila na střechu.

Řidič octavie přitom pokračoval v jízdě dál bez zastavení. Naši kolegové z Mladé Boleslavi ho ještě v noci vypátrali. Na jejich výzvu se podrobil dechové zkoušce, která ukázala negativní výsledek. Pozitivně ale vyšel jeho orientační test na drogy.  Kolik omamných látek v sobě měl, to ukáže laboratorní rozbor krve, kterou mu  lékař odebral v mladoboleslavské nemocnici.

Šofér octavie u předběžného výslechu připustil, že vozidlo audi při předjíždění na silnici I/38 omezil, ovšem popřel, že by věděl o jeho následné havárii. Při ní utrpěli zranění dva lidé, které sanita zdravotnické záchranné služby převezla do českolipské nemocnice. Tamní lékaři ještě v noci těžce zraněného řidiče z vozu Audi  museli operovat a hospitalizovali ho na jednotce intenzivní péče. Jeho devatenáctiletý bratr z nehody vyvázl se spíše lehčím zraněním.

Dokumentaci této vážné dopravní události  si vzhledem k jejím následkům převezme služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru Policie ČR. 

8. 9. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

havarované Audi 1

havarované Audi 1 

Detailní náhled

havarované Audi 2

havarované Audi 2 

Detailní náhled

nehoda mezi Bezdězem a Hlínovištěm

nehoda mezi Bezdězem a Hlínovištěm 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem