Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Říkám ne alkoholu a drogám za volantem!

KARLOVARSKÝ KRAJ – Preventivní projekt je zaměřen na mladé řidiče. 

V loňském roce probíhal na území Karlovarského kraje preventivní projekt Říkám ne alkoholu a drogám za volantem!, který byl zaměřen zejména na absolventy autoškol a mladé řidiče ve věku 18 až 29 let.

Projekt Říkám ne alkoholu a drogám za volantem!, navazuje na předchozí ročník projektu Mladí řidiči za snížení dopravní nehodovosti, který byl v minulých letech realizován jedním z dopravních policistů Krajského ředitelství PČR Karlovarského kraje, jenž se problematikou dopravních nehod zabývá již 17 let.

Cílem tohoto projektu bylo snížit počet dopravních nehod a jejich následků u cílové skupiny mladých řidičů a tím zvýšit ochranu života, zdraví a majetku osob v silničním provozu. Tento projekt je zaměřen na zvýšení znalostí a informovanost uchazečů o řidičské oprávnění a nové řidiče a o možnosti spáchání trestného činu v dopravě, a to zejména pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Cílem bylo také informovat o tom, jaké mohou mít dopravní nehody následky a jak mohou ovlivnit životy účastníků po dopravní nehodě.

Preventisté a policisté z dopravních inspektorátů Karlovarského kraje v rámci projektu navštívili oslovené spolupracující autoškoly, případně střední školy, kde si studenti dělají řidičský průkaz v rámci výuky. Přednášející policisté se zaměřili především na vznik dopravních nehod pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek a právní následky těchto nehod. Součástí besed byla reálná videa a fotografie z dopravních nehod, ke kterým došlo na území Karlovarského kraje.  Tyto záběry měli mladým řidičům ukázat, jaké nebezpečí jim hrozí a že v mnohých případech nejde jen o poničené plechy vozidel, ale mnohdy i o zdraví a život všech účastníků nehod.

Policisté při svých besedách vycházeli především z toho, že učitelé autoškol vykládají silniční zákon č. 361/2000 Sb. v teoretické rovině. Posluchači proto ve většině případů ocenili příklady z praxe a přítomnost dopravního policisty při teoretických hodinách při výuce autoškoly.

Vzhledem ke zvýšenému zájmu oslovených autoškol a středních škol bude preventivní projekt Říkám ne alkoholu a drogám za volantem!, pokračovat i v letošním roce.  V případě Vašeho zájmu o besedu nás prosím kontaktujte na emailové adrese: vera.hnakova@pcr.cz.

Preventivní projekt Říkám ne alkoholu a drogám za volantem! v Karlovarském kraji probíhal v loňském roce díky finanční podpoře Ministerstva vnitra České republiky.

Policisté Karlovarského kraje Vám přejí mnoho najetých kilometrů bez nehod.

nprap. Mgr. Věra Hnátková
16. 1. 2020

Odkazy do noveho okna

Preventivní projekt

Preventivní projekt 

Detailní náhled

Preventivní projekt

Preventivní projekt 

Detailní náhled

Preventivní projekt

Preventivní projekt 

Detailní náhled

Preventivní projekt

Preventivní projekt 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem