Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídit s alkoholem je špatná volba

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidičům hrozí vězení a zákaz řízení. 

Řídit pod vlivem alkoholu je velmi špatná volba. Ta se také během víkendu nevyplatila hned třem řidičům. Těm kromě odnětí svobody hrozí až desetiletý zákaz řízení.

V neděli dopoledne musela svoji jízdu ukončit třicetiletá žena za volantem felicie. Ta zrovna projížděla ulicí Dolní Valy v Uherském Brodě, když ji zastavila policejní hlídka. Žena se ihned po kontrole dokladů podrobila dechové zkoušce, která měla výsledek 1,58 promile alkoholu. Řidička přiznala, že vypila několik piv a odlivek s tvrdým alkoholem. Dopustila se tak trestného činu. Nyní může přijít až o roční svobodu.

Za pár hodin vyjížděli dopravní policisté k nehodě, kterou způsobil notně opilý třiapadesátiletý řidič renaultu. Muž jel od Zlechova na Staré Město. Při průjezdu pravotočivé zatáčky se však nevěnoval řízení a částečně přejel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucí octavií. Po nárazu renault vyjel mimo silnici a skončil v příkopu. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Zkouška na alkohol u řidiče potvrdila 2,65 promile. Policisté navíc zjistili, že tento muž má od konce září vysloven zákaz řízení. Za tuto alkoholovou jízdu mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Večer krátce po deváté hodině projížděl Starým Městem třiačtyřicetiletý řidič mercedesu. Také on prošel policejní kontrolou spojenou s dechovou zkouškou. S naměřenou hodnotou 1,67 promile souhlasil a odběr krve již nepožadoval. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až roční vězení.

2. prosince 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem