Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídit neměli

ROKYCANSKO - V sobotu hlídka dopravních policistů odhalila řidiče, kteří řídit neměli. První hříšník řídil s platným zákazem řízení, navíc měl pozitivní test na návykové látky. Druhý řidič nadýchal téměř jedno a půl promile. 

Po desáté hodině dopoledne v Rokycanech zastavila hlídka dopravních policistů řidiče ve vozidle tovární značky Mercedes Benz Vito. Řidič při kontrole předložil doklady k vozidlu a zákonné pojištění, řidičský průkaz ale nepředložil. Důvod policisté zjistili následnou lustrací v dostupné evidenci. Sedmatřicetiletý muž z Plzně  má totiž okresním soudem uložené dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel na, a to až do září roku 2025. Řidič se při kontrole podrobil dechové zkoušce a testu na omamné a psychotropní látky. Dechová zkouška byla negativní, ale test detekoval látku amfetaminy/metamfetaminy. S ohledem na pozitivní výsledek testu byl vyzván k lékařskému vyšetření, kterému se podrobil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po obdržení výsledků z krve bude ve věci dále rozhodnuto.
Stejného dne, stejná hlídka o několik hodin později (po 19:00 hod.) zastavila v obci Bezděkov řidiče ve vozidle tovární značky Toyota Camry. Jednašedesátiletý řidič se při kontrole podrobil dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem. Na displeji přístroje se objevila hodnota necelých jedno a půl promile alkoholu v dechu. Lékařskému vyšetření se řidič odmítl podrobit.  Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Jeho jednání nadále šetří.


por. Bc. Hana Kroftová
31. května 2021

vytisknout  e-mailem