Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Řídím, piju nelko" v Novém Jičíně

Ms kraj - akce zaměřená na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů 

Závěr letních prázdnin patřil dopravně preventivní akci pod názvem „Řídím, piju nealko“, která proběhla 30. srpna tohoto roku v ranních hodinách v Novém Jičíně, na ul. Malostranská. Aktivitu realizovali policisté dopravního inspektorátu Územního odboru Nový Jičín společně s policejní preventistkou. Připojil se také zástupce BESIPu.

Pozornost policisté zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní. Součástí silniční kontroly byl samozřejmě také dohled nad dodržováním ostatních pravidel silničního provozu např. technický stav vozidla. Cílem této dopravně preventivní akce, na které spolupracuje BESIP a Český svaz pivovarů a sladoven, je působení na řidiče v souvislosti s užíváním alkoholických nápojů před jízdou a osvěta toho, že nealkoholické pivo je vhodnou a hlavně bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje.

Mezi kontrolovanými byli jak řidiči osobních motorových vozidel, tak i řidiči vozidel nákladních a cyklisté. Na tuto aktivitu reagovali pozitivně, s policisty krátce o problematice alkoholu v dopravě pohovořili a odnesli si drobné předměty v podobě nealko piva či reflexních prvků.

por. Bc. Marika Jeličová
komisař
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
30.srpna 2022


 

Odkazy do noveho okna

9 PCR 10

9 PCR 10 

Detailní náhled

10 PCR 11

10 PCR 11 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem