Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řídím, piju nealko pivo na Blanensku i Vyškovsku

BLANSKO-VYŠKOV: Celorepubliková akce probíhala v průběhu prázdninových měsíců. 

Stejně jako loňské dva roky se policisté na Blanensku a Vyškovsku zapojili do společného projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven s názvem „Řídím – piju nealko pivo“. Cílem projektu je představit a rozšířit povědomí veřejnosti o nápoji pro řidiče, který je při řízení vozidla bezpečnější náhradou alkoholického piva. Šoféři se v letních měsících mohou při silniční kontrole setkat nejenom s policisty, ale také se zástupci některých pivovarů, kteří v modrých reflexních vestách předávají řidičům, jejichž výsledek dechové zkoušky je negativní, nealkoholické pivo a alkoholtester.

Ve středu 7. srpna se tato akce uskutečnila v obci Kunštát na Blanensku a v úterý 19. srpna v Bučovicích na Vyškovsku. Žádný šofér či šoférka nebyli ovlivněni alkoholem. Na obou akcích odměnil promotér téměř stovku řidičů s negativní dechovou zkouškou. Policisté ovšem u některých řidičů řešili přestupky jako rychlou jízdu, špatný technický stav vozidla, či prošlou technickou kontrolu.

Řidiči, kteří řídí vozidlo pod vlivem alkoholu, se vždy dopouštějí protiprávního jednání. Obecně lze říci, že pokud policisté naměří u řidiče hodnotu menší než jedno promile, tak se řidič dopouští přestupku. Za tento přestupek lze uložit pokutu do výše 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dobu dvou let. Pokud je u řidiče zjištěna hodnota nad jedno promile, dopouští se trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

por. Mgr. Alice Musilová, 20. srpna 2013

Odkazy do noveho okna

IMG_1309

IMG_1309 

Detailní náhled

IMG_1320

IMG_1320 

Detailní náhled

IMG_1328

IMG_1328 

Detailní náhled

IMG_1335

IMG_1335 

Detailní náhled

Snímek 002

Snímek 002 

Detailní náhled

Snímek 003

Snímek 003 

Detailní náhled

Snímek 009

Snímek 009 

Detailní náhled

Snímek 010

Snímek 010 

Detailní náhled

Snímek 013

Snímek 013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem