Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Řídím, piju nealko pivo"

KRAJ - Zítra startuje v kraji preventivní akce pro řidiče 

Zítra, dne 3. července 2012 v 9:30, zahajujeme v obci Tetín u Lázní Bělohrad akci s názvem "Řídím, piju nealko pivo". Jak akce v našem kraji probíhala sledujte průběžně ZDE. Vše o akci také v následujícím článku. 

Královéhradečtí policisté se připojili k projektu s názvem „Řídím – piju nealko pivo“ proti požívání alkoholu za volantem. Tato celorepubliková akce, která vznikla ve spolupráci Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven, pokračuje již druhým rokem (letos v termínu od 29. června do 2. září 2012). Stejně jako v loňském roce budou řidiči, u nichž silniční kontrola neodhalí požití alkoholu před jízdou, odměněni od zástupců pivovarů alkoholtesty a nealkoholickým pivem. V loňském roce bylo takto odměněno v našem kraji celkem 468 řidičů (alkohol byl zjištěn pouze u jediného řidiče).

Projekt „Řídím, piju nealko pivo“ si klade za cíl přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a co nejvíce snížit riziko dopravních nehod způsobené požitím alkoholického nápoje. Cílem je rovněž rozšířit povědomí o nápoji, který může být bezpečnou alternativou za volantem. V následujících dnech se policisté a policistky objeví společně s promotery akce také na různých místech našeho kraje - na Královéhradecku, Jičínsku, Náchodsku, Rychnovsku a na Trutnovsku.

více na: Společně proti alkoholu (27. června 2012, Policejní prezidium ČR)
             www.ridimpijunealkopivo.cz
             "Řídím - piju nealko pivo" v našem kraji v roce 2011 (24. srpna 2011, KŘP Khk)

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 29. června 2012 v 9:25/aktualizováno 2. července 2012

vytisknout  e-mailem