Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

"Řídím - piju nealko pivo"

Jihočeský kraj - Alkohol za volant rozhodně nepatří. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Na otázku: „Co všechno řidič musí a naopak nesmí dělat před nebo během jízdy vozidlem?“ Už  umí policistům při besedách odpovědět i děti v prvních třídách základních škol. Mezi jejich nejčastější a správné odpovědi patří: „Nesmí pít žádný alkohol“, aby toto pravidlo dodržovali opravdoví řidiči, rozhodli se ho jim policisté připomenout trochu příjemnější formou než obvykle.
 
Stejně jako v loňském roce se i letos zapojili jihočeští policisté a pracovníci Preventivně informačního oddělení a skupin v jednotlivých územních odborech Policie České republiky do dopravně preventivní akce „Řídím – piju nealko pivo“. Cílem celého projektu je upozornit řidiče na to, že alkohol za volant rozhodně nepatří a pro milovníky chuti piva alkoholického existuje varianta bezpečnější a to pivo nealkoholické. Řidič tak neporuší zákon a především se vyhne riziku účasti na dopravní nehodě, při níž dochází ke škodě na majetku a mnohdy pak k horším následkům jako je újma na zdraví a životě. Na svých cestách se tak během letních měsíců můžete setkat s hlídkou dopravních policistů s promotéry oblečenými do reflexních vest s nápisem akce „Řídím – piju nealko pivo“, kteří řidičům, kteří mají veškeré náležitosti a doklady opravňující je k řízení motorových vozidel v pořádku, darují nealkoholické pivo.
 
Řidiči, jezděte opatrně, dodržujte pravidla a předpisy související s provozem vozidel na pozemních komunikacích a pamatujte, že alkohol za volant rozhodně nepatří!
 
por. Bc. Lenka Holická, piscj@mvcr.cz
 
31. července 2012

vytisknout  e-mailem